Antikalk magneet of waterontharder magneet

Wij krijgen regelmatig de vraag of onze waterontharder is gebaseerd op een magneet. Hierover kunnen we kort zijn: nee. Een antikalk magneet werkt meestal niet zo goed en effectief. Ook de tendens die online te vinden is van gebruikers die ontharden d.m.v. een magneet is redelijk negatief. Zo is bijvoorbeeld op de site van het tv-programma “Kassa” te lezen.

Antikalk magneet

Wij hebben geen ervaring met de magnetische waterontharder. Ook veel leveranciers en tussenpersonen, die wel ervaring hebben met magnetische ontharders zeggen dat het wel iets doet, maar niet genoeg om geen last meer te hebben van kalk.

TAC filter

De waterontharders van WATTS werken op basis van een filterpatroon waar het water doorheen loopt. Een groot verschil met een magneet ontkalker, die je op een leiding legt. WATTS geeft aan meer een kalkpreventie systeem te hebben ontworpen, met de OneFlow. Mineralen en Calcium worden door het TAC filter namelijk omgezet in minuscule kristallen. Hierdoor kan de reactie die normaal ontstaat, waardoor kalk vrijkomt, niet meer plaats vinden. Dat terwijl de OneFlow meer dan 99% van de kalkafzet voorkomt.
Er word geen zout gebruikt om machines te spoelen of chemicaliën gebruikt om mineralen en calcium in te kapselen. Uw water loopt alleen door een uniek filter waar mineralen en calcium worden omgezet in kristal vorm.

Gezonde mineralen en calcium blijven behouden

Alle gezonde mineralen en calcium blijven in het water zitten. Daar heeft u profijt van, aangezien dit gezonde bouwstenen zijn. Echter krijg kalkafzetting geen kans meer. Ideaal! Deze techniek heeft het beste van verschillende soorten waterontharders in één.

Hoe werkt een waterontharder?