Wat is een waterontharder?

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een product dat u kunt installeren op uw waterleiding. De waterontharder zorgt ervoor dat kalk, of de bestanddelen die kalk vormen, uit uw leidingwater worden gehaald.

Voordeel waterontharder

Uw waterontharder zorgt voor veel voordelen. De belangrijkste zijn, dat u geen kalkvorming meer heeft in uw leidingen en apparaten die op leidingwater werken, zoals wasmachines, koffie apparaten, vaatwasser, kranen, douche etc. Kalk kan deze apparaten op den duur sterk beïnvloeden en zelfs uitschakelen.

Nadeel waterontharder

Bijna alle waterontkalkers, waterverzachters, waterontharders werken op basis van zout en soms chemicaliën! Deze zullen altijd in bepaalde mate uw drinkwater beïnvloeden. Uitsluiten is onmogelijk met deze apparaten. Op termijn kan dit zelf verergeren, door de verminderde werking van een apparaat.
Daarnaast bestaan er producten op basis van magneten. Lekker goedkoop, maar werkt het wel? In principe kunnen we daar geen hard oordeel over vellen, maar de reviews die online te vinden zijn op websites van Vara Kassa en Tros Radar staan veel geluiden over de echte werking van waterontharder magneten.
Tot slot gaan er bij de conventionele zout en magneten waterverzachters, belangrijk mineralen en calcium verloren. Erg jammer, aangezien deze gezond zijn voor mens en dier.

Oplossing!

Wij hebben voor u een oplossing in de vorm van de OneFlow kalkpreventie lijn. Dit zijn waterontkalkers die ervoor zorgen dat kalk niet kan ontstaan. Echter blijven mineralen en calcium in het water. Zeer gezond voor u. De filter cartridge zorgt ervoor dat de mineralen en calcium geen reactie meer vormen waardoor kalk ontstaat. Dit gebeurd zonder toevoegingen, chemie of andere verzachters.

Beste waterontharder

Beste waterontharder Beste waterontharder