Waterontharder vergelijken

Het vergelijken van specifieke waterontharders is lastig. Wel kunnen we een kijkje nemen naar de 4 verschillende methoden. Een waterontharder heeft in beginsel veel voordelen. Het beschermd uw leidingen en belangrijke apparaten in uw huishouden of bedrijf. Daarnaast voorkomt het vervelende bijverschijnselen, zoals: doffe aanslag, druk verlies, of het gebruik van dure antikalk middelen.

Naast de vele voordelen die een waterontharder heeft, kunnen we het best kijken naar de nadelen van de verschillende technieken. Alle waterontharders op de markt valt onder 1 van deze technieken. Vaak wordt dit niet direct genoemd, om negatieve associaties te vermijden.

Nadelen waterontharder methode

  1. Antikalk magneet; deze systemen werken vaak slecht. De ervaring van veel mensen is negatief, of men had er in eerste instantie meer van verwacht. De algemene reactie is dat magneten wel iets effect hebben, maar lang niet genoeg om van kalk af te zijn. Het zal de levensduur van apparaten iets verlengen, maar het probleem zal zich blijven voordoen.
  2. Chemicaliën; zegt eigenlijk al genoeg. Deze waterontharders kapselen bepaalde bestanddelen in, zodat er geen kalk kan ontstaan. Echter werken met chemicaliën en drinkwater is niet ideaal.
  3. Onthardingszout; eigenlijk is dit vergelijkbaar met de tweede optie. Zout kan water ontharden. Zo gebruikt uw vaatwasser ook zout. De meeste systemen werken op basis van onthardingszout. In de meeste gevallen wordt het zout gebruikt om de machine schoon te spoelen. Dat betekent dat je met afvalwater te maken hebt. Daarnaast dient in het achterhoofd genomen te worden dat uw drinkwater in contact komt met zout en het in bepaalde mate kan beïnvloeden.
  4. Filters; dit is een unieke en revolutionaire oplossing. Het enige is, dat u de filters om de twee tot drie jaar dient te vervangen. Afhankelijk van de mate van gebruik. Verder heeft u geen onderhoud. U krijgt wel een zeer goed werkende oplossing, zonder zout of chemicaliën. U heeft ook geen last van afvalwater, en ook geen elektra nodig. Het is de schoonste oplossing met behoud van gezonde mineralen.

Waterontharder voordelen