OneFlow - OF1054-20-D

  Waardering:
  87% of 100
  Kalkpreventie met behoud van de voordelen van hard water, zoals gezonde mineralen.

  Niet op voorraad
  98268360851

  SKU
  € 1.999,00
  Dit product is niet meer leverbaar
  OneFlow - OF1054-20-D
  € 1.999,00
  Specificaties overzicht
  • Geschikt voor VVE tot 10 appartementen
  • Geen elektra of afvoer nodig
  • Geen zout, chemicaliën of magneten!
  Meer specificaties »
  Plus en minpunten
  • Hoge capaciteit
  • Milieuvriendelijke oplossing
  • Geen zout of chemicaliën
  • Maakt geen geluid
  • Verbruikt geen water of elektriciteit
  • Zeer onderhoudsarm
  • Cartridge eenvoudig te vervangen
  • Beschermt alleen tegen kalk
  Productomschrijving

  Waterontharder duurzaam

  Duurzame oplossing

  Geen chemische reactie , geen zout, geen slecht werkende magneten. De OneFlow Plus 75 liter is uniek. Het geavanceerde filtersysteem zorgt voor DUURZAME kalkpreventie tussen de 99% en 100%, maar zonder het verlies van gezonde mineralen en magnesium in het water. Het Anti Kalk systeem gebruikt geen water en elektra.

  Dit systeem is ontwikkeld in de Verenigde Staten en heeft zich daar al meer dan 10 jaar bewezen. Daarom kan met recht worden gezegd (gezien de claimcultuur in de VS) dat dit systeem zich ieder jaar bewijst als zeer effectieve oplossing tegen kalk.

  De Watts Oneflow 75L/min is een van de grootste kalk preventie systemen van de WATTS OneFlow lijn. Dit kalk preventie systeem is instaat om 75 liter per minuut te optimaliseren met betrekking tot calcium en magnesium (mineralen), waardoor kalk afzetting geen kans meer krijgt. Het systeem is een makkelijk te installeren en te gebruiken kalk preventie systeem. Er zitten vele voordelen aan het OneFlow systeem, maar het belangrijkste is dat het de kalkafzetting een halt toeroept.

  De Watts Oneflow 75 L/min is geschikt, om voor een bedrijf of Vereniging van Eigenaren van meerdere huishoudens, het water te optimaliseren. De OneFlow heeft voldoende capaciteit om dit soort toepassingen op piekmomenten van geoptimaliseerd water te voorzien.

  Dit kalk preventie systeem onderscheid zich door zijn verhoogde capaciteit. Puur om meer water te kunnen bewerken voor partijen die meer capaciteit nodig hebben. Denk aan gehele panden of verenigingen.

  Alle belangrijke voordelen op een rij:

  • Zout- en chemicaliënvrij
   Er worden geen additieven aan het water toegevoegd.
  • Geen elektriciteit
   OneFlow® werkt autonoom. Er is dus geen stopcontact nodig.
  • Zonder afvalwater
   Geen spoeling en dus ook geen onnodig waterverbruik.
  • Milieuvriendelijke technologie
   Geen waterverspilling, en er is geen elektriciteit of zout nodig.
  • Compacte en eenvoudige installatie
   OneFlow® is een compact toestel, dat - afhankelijk van het type - hangend of staand geplaatst wordt.
  • Veilig voor leidingen en toestellen
   OneFlow® verwijdert ook bestaande kalk, waardoor leidingen en toestellen kalkvrij blijven.
  • Minimaal onderhoud
   Geen onderhoudscontract. Afhankelijk van het type dient u de patroon of de media elke twee of drie jaar te vervangen.
  • Energiebesparend
   Geen onnodig waterverbruik. En minder kalkaanslag zorgt voor een beter rendement van de verwarmingsinstallatie.
  • Gezondheid
   Alle vitale mineralen blijven in het water aanwezig.

  Hoe werkt de WATTS OneFlow 75 liter?

  Water loopt direct vanuit de waterleiding door de tank, naar het filter patroon. Hier wordt de unieke OneFlow TAC kalk preventie procedure op het water toegelaten. De TAC technologie laat harde mineralen zoals calcium en magnesium kristalliseren tot inerte microscopische zachte kalkkristallen. Deze kunnen zich niet meer hechten in buizen en oppervlakten. 
  Normaal worden deze kalk preventie systemen bij binnenkomst van het waterpunt in een huis of bedrijf geplaatst. Hierdoor geniet u van een compleet zacht water systeem in uw huis of bedrijf. De zachte kristallen stromen door uw systeem als een sneeuwbal – effect waardoor reeds bestaande kalk loskomt uit uw leidingen.

  De OneFlow systemen kunnen staand of hangend worden geïnstalleerd. Dit Anti Kalk systeem wordt normaal gesproken geïnstalleerd bij binnenkomst van uw leidingwater. Tevens kan dit kalk preventie systeem worden geplaatst bij een bepaalde toepassing of industriële machine. Ook in de horeca kunnen deze systemen worden geïmplementeerd, voor bijvoorbeeld machines met waterverwarmingselementen. De kalk preventie systemen van OneFlow zijn multi-inzetbaar.

  Een ander groot voordeel is dat deze kalk preventie systemen een zeer laag onderhoudsniveau vergen. Na juiste installatie kunnen de vervangbare cartridges 3 jaar mee. Wanneer deze periode verstreken is, dan vervangt u eenvoudig de cartridge en geniet u opnieuw van zuiver water.

  Belangrijkste productgegevens op een rij:

  • Geschikt voor meerdere huishoudens of panden
  • Geschikt voor bescherming van een specifieke apparaten
  • Eenvoudig en bijna overal te installeren
  • Zeer onderhoudsarm
  • Cartridges om de 3 jaar eenvoudig te vervangen

  Waarom een kalk preventie systeem?

  Waterontharder verwarmingselementHardwater mineralen veroorzaken kalk ophopingen in uw drinkwaterinstallaties en waterleidingen. Dit kan op den duur leiden tot verminderde waterdruk, minder wateropbrengst en uiteindelijk zelfs verstoppingen.

  OneFlow kalk preventie systemen zijn de oplossingen om dit soort problemen te voorkomen, maar ook om uw water direct al te ontharden waardoor de effecten van kalk al direct verminderen of helemaal verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan de kalk afzetting in uw douche of andere sanitaire voorzieningen. Tevens uw huishoudelijke apparatuur, zoals vaatwassers, wasmachines, koffiezet apparaten waterkokers, CV installaties, kranen, etc. zullen een langere levensduur genieten. Tot slot zult u zelf ook van zuiver water kunnen genieten.

  De OneFlow kalk preventie systeem is een milieu vriendelijk systeem dat geen extra water of energie verbruikt. Het helpt direct na installatie het kalkgehalte te reduceren en helemaal te verwijderen. De OneFlow kalk preventie systeem zorgt ervoor dat mineralen in het water worden verzameld tot minuscuul kleine kristallen, die gewoon door de waterleiding stromen. Het voordeel is dat er geen ophopingen plaatsvinden en daardoor kalkophopingen kunnen ontstaan in leidingen producten of systemen. Studies wijzen uit dat de technologie van de OneFlow Anti Kalk systemen, de meest effectieve, zout-vrije, kalk preventie methode is.

  Belangrijkste redenen op een rij:

  • Geen kalk ophopingen meer Waarom een waterontharder
  • Bescherming van uw dure apparatuur
  • Milieuvriendelijke oplossing
  • Geen zout of chemicaliën
  • Geen waterverbruik of elektriciteit gebruik
  • Wetenschappelijk bewezen methode

  Doelgroep OneFlow 75 L/min

  Deze OneFlow kalk preventie systeem kan worden ingezet op vele verschillende manieren. Wij adviseren dit specifieke kalk preventie systeem te gebruiken binnen woongroepen, verenigingen, bedrijven, tehuizen of horeca. Bijvoorbeeld om kalk uit drinkwater te halen, vaatwassers en wasmachines te beschermen en kalk afzetting in sanitaire voorzieningen te voorkomen. Daarnaast kan dit kalk preventie systeem worden ingezet om professionele machines te beschermen tegen kalk afzetting en ophopingen.

  Leveringsomvang

  • Watts Oneflow 75 L/min
  • TAC filterpatroon Oneflow 75 L/min

  Keurmerken

  Watts heeft een internationaal keurmerk voor de Watts OneFlow. Dit product is een 'Gold Standard' gecertificeerd product in waterkwaliteit bij de WQA (Water Quality Association). Dit betekent dat de Watts Oneflow serie aan alle eisen voldoet, waaraan een product kan voldoen, op gebied van water verbetering en kwaliteit.

  Waterontkalker OneFlow certificate

  Toon meer

  Aanbevolen combinaties

  Toon minder
  Specificaties
  Gewicht10 kg
  FabrikantWATTS
  Garantieperiode2
  KleurZwart
  Aanvoerdruk waterleidingMaximaal 6,9 bar
  Watertemperatuur (aanvoer)5°C - 43°C
  Afmetingen (l x b x h)35 x 35 x 200 cm
  Aansluitmaat5/4" - schroefaansluiting
  FiltermethodeFilterpatroon
  Ionenwisselaar inhoudNiet van toepassing (alleen bij waterontharders o.b.v. zout)
  Filtercapaciteit75 liter per minuut
  Zoutvat inhoudNiet van toepassing
  Zoutverbruik per jaarNiet van toepassing
  Zoutvat droog/natNiet van toepassing
  Los zoutvatNiet van toepassing
  LeveringsomvangWATTS OneFlow OF1054-20-D, Filterpatroon, Filtersleutel, Muurbeugel, Bolkraan
  (1)
  Bekijk ons reviewbeleid
  Bekijk alle beoordelingen
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een beoordeling voor: OneFlow - OF1054-20-D
  Uw waardering
  Plaats een beoordeling
  Wat is OneFlow™? OneFlow™ is een ontkalkende waterbehandelingstechnologie die is ontworpen om sanitaire componenten, leidingen, armaturen, kleppen, fittingen, warmwatertanks, enzovoorts, te beschermen tegen de negatieve effecten die doorgaans worden veroorzaakt door waterhardheid. OneFlow™ is als waterontharder een milieuvriendelijk hulpmiddel voor de verzachting van water en een goed alternatief voor tal van andere behandelingsmethoden die zijn ontworpen om hard water te behandelen. Waterontkalker OneFlow™ voorkomt kalkaanslag door de opgeloste harde mineralen te veranderen in microscopisch kleine deeltjes die onschadelijk en inactief zijn. Deze kristallen blijven opgelost in het water en hebben, in vergelijking met onbehandeld hard water, een sterk verminderd vermogen om een negatieve reactie aan te gaan en als gevolg daarvan kalkaanslag te veroorzaken. Wat is het verschil tussen OneFlow™ en een traditionele waterontharder? OneFlow™ gebruikt een speciaal ontworpen medium om het primaire hardheidsmineraal (calciumcarbonaat), dat is opgelost in het water, om te zetten in een relatief slecht oplosbaar microscopisch kristal zodat het verder geen schade kan veroorzaken. Een waterverzachter daarentegen gebruikt het principe van "ionenwisseling" om calcium- en magnesiumionen uit water te verwijderen en deze te vervangen door natriumionen. Een waterontharder vereist een regelklep, spoeling, een afvoerleiding, regeneratie en een opslagcompartiment voor zout. OneFlow™ heeft als waterontkalker alleen een inlaat- en uitgangsaansluiting nodig. Verwijdert OneFlow™ ook belangrijke mineralen uit het water? Nee, OneFlow™ behoudt de gunstige mineralen in het water. Wel voorkomt deze waterontharder de mogelijke negatieve kalkaanslag als gevolg van deze mineralen. Door de harde mineralen onschadelijk te maken terwijl ze nog steeds aanwezig zijn, krijgt u het beste uit beide werelden. In een rapport van 2005 over voedingsstoffen in drinkwater, schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie: "We concluderen dat hard water goed is omdat het voedingsstoffen bevat die van zichzelf waardevol zijn. Om het risico op hartziekten te minimaliseren, zou het ideale water voldoende calcium en magnesium moeten bevatten om als “redelijk hard” aangemerkt te kunnen worden.” Wat de meest ideale toepassing van OneFlow™? Vrijwel elke toepassing waarbij het vereist of wenselijk is om aanslag, die wordt veroorzaakt door waterhardheid, te reduceren of te elimineren. Denk bijvoorbeeld aan hotels, restaurants, appartementencomplexen, kantoorgebouwen, flatgebouwen, boilers, irrigatiesystemen, luchtbevochtigers, distilleerapparaten, stoomgeneratoren, zonneboilersystemen, cv-installaties, ontziltingsinstallaties, bemistingsinstallaties, woningbouwbedrijven, wasserettes en talloze situaties in de voedingsmiddelensector. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van situaties waar een OneFlow™ -systeem gebruikt kan worden. Hoe zit het met andere chemicaliën in het drinkwater, zoals fluoride en chloor. Verwijdert OneFlow™ deze ook? Nee, dat doet deze waterontkalker niet. Iedereen is bekend met de belangrijke rol die chloor speelt in de drinkwatervoorziening. Het zorgt voor de levering van veilig drinkwater aan elk huishouden of bedrijfspand. Fluoride wordt vaak toegevoegd aan drinkwater vanwege de bewezen gunstige effecten die het heeft op de gebitsontwikkeling van kinderen en op het bestrijden van tandbederf. Waterontharder OneFlow™ verwijdert geen van deze toevoegingen uit het water. Echter, sommige OneFlow™ cassettesystemen voor de levensmiddelensector en andere eindgebruikers bevatten elementen op koolstofbasis, om de hoeveelheid chloor te kunnen verwijderen of te verminderen, zoals de OneFlow Plus. Welke factoren kunnen de werking van een OneFlow systeem beïnvloeden? De samenstelling van het water en de piekstroomsnelheid zijn de factoren die bekeken worden om optimale systeemprestaties te kunnen garanderen. Het meeste kraanwater valt ruim binnen onze prestatierichtlijnen om te kunnen zorgen voor een goede waterontkalking. Er zijn echter wel scheikundige beperkingen die te maken hebben met mogelijke vervuilers en interferentie-ionen. Water waarvan bekend is dat het zichtbaar vuil en erosiemateriaal bevat, moet eerst worden gefilterd met een zeeffilter (maaswijdte 100 µm) of een gelijkwaardig filter dat is geplaatst voor de OneFlow™-tanksystemen. Meer details zijn te vinden in de productgegevensbladen en de handleiding van deze waterontkalker. Zoals met alle waterbehandelingstechnieken, is een correcte dimensionering van het systeem belangrijk om goede prestaties te kunnen garanderen. OneFlow™ kan echter beter tegen stromingsvariaties en ongeplande pieken dan een conventionele waterontharder of waterleidingontkalker. Moet het filter in een OneFlow™ systeem vervangen worden? Ja, de op cartridges gebaseerde systemen vereisen om de drie jaar vervanging van het filter. Deze systemen moeten worden geïnstalleerd op een wijze die rekening houdt met dit gegeven. Door middel van de bolkraan kan de watertoevoer naar de OneFlow worden afgesloten voor de vervanging van het filter. Raadpleeg en volg de instructies in de gebruikershandleiding, die bij het OneFlow™ -systeem geleverd wordt. Zijn er beperkingen aan de toepassingsmogelijkheden van OneFlow™? Onbehandeld bronwater kan een beperking vormen voor OneFlow™, vanwege de onbekende chemische samenstelling. Hoge hardheid is nooit een probleem voor OneFlow™, maar bij bronwater worden hardheidsmineralen vaak vergezeld door andere verontreinigende stoffen met niveaus die buiten onze werkingsgebieden liggen. Verder worden gesloten lussystemen, die geen "blow-down" of "spoelklep" hebben, afgeraden. Dit komt omdat het noodzakelijk is dat de microkristallen het systeem kunnen verlaten. Hoe makkelijk is het om een OneFlow™ systeem te installeren? Voor iedereen die ooit een waterdruk-reduceerventiel of een terugstroomklep heeft geïnstalleerd, zal de installatie van een OneFlow™-systeem relatief eenvoudig zijn. Onze tanksystemen hebben een soldeeraansluiting of een plastic MPT aansluiting in de maten ¾", 1" en 1¼". Grotere tanks hebben een enkelvoudige inschroefaansluiting of spruitstukaansluiting in de maat 2". Voor de meeste toepassingen zijn er verschillende installatieaccessoires van OneFlow™ beschikbaar. OneFlow™-systemen zijn compact, waardoor ze eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden wanneer de ruimte beperkt is. Dankzij het lichte gewicht van een OneFlow waterontkalker is het voor de installateur eenvoudig genoeg om het systeem te vervoeren. Een steeksleutel is voldoende. Wat zijn de onderhoudskosten en -overwegingen voor OneFlow™? Een van de grote voordelen van de OneFlow™-technologie als ontkalker voor een waterleiding is dat het benodigde onderhoud drastisch verminderd is. Behalve de geplande vervanging van het filter is er verder niets nodig. Voor OneFlow systemen wordt het vervangen van het filter om de drie jaar uitgevoerd, dat is alles. Waarom is OneFlow™ een “Groene Techniek”?

  OneFlow™ als waterontharder is een "groen product", omdat het op de volgende manieren water en energie bespaart:

  1. Vermindert het energieverbruik– OneFlow™ gebruikt geen elektriciteit en vermindert het energieverbruik door oppervlakken die warmte moeten overdragen vrij te houden van de kalkaanslag die anders energie zal verspillen.
  2. Vermindert het gebruik van chemicaliën en grondstoffen. – OneFlow™ gebruikt geen chemische midden of verbruiksartikelen die vaak vervangen moeten worden (zoals bijvoorbeeld zout).
  3. Reduceert afvalwater en daarmee het waterverbruik – Omdat OneFlow™ geen afvoerleiding nodig heeft en niet gepoeld hoeft te worden, voldoet het aan beide genoemde doelstellingen.
  4. Minder ruimte nodig – OneFlow™- systemen gebruiken ongeveer 75% minder vloeroppervlakte dan water ontharders.
  5. De natuurlijke mineralen in het water worden behouden. De heilzame mineralen, calcium en magnesium, blijven volledig behouden.