WATTS OneFlow

Lees meer

De WATTS OneFlow is uniek in zijn soort op het gebied van kalkpreventie. Dit systeem werkt zonder elektriciteit, zout, magneten en/of chemicaliën en is daarnaast eenvoudig door uzelf te installeren! Meer informatie »

WATTS
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Maakt geen geluid
  • Compact, makkelijk te installeren
  • Geen onderhoud, alleen eenvoudig het patroon vervangen

WATTS is een internationaal bedrijf dat zich richt op watertechnologie. Met name het drink water gedeelte is waar het bedrijf zich in de Benelux op richt. Denk vooral aan het leveren van oplossing op het gebied van bevorderen van comfort en veiligheid en daarbij de kwaliteit, duurzaamheid en regelbaarheid van drinkwater in:

  • Drinkwaterleidingen
  • Klimaatbeheerssystemen
  • Gastoevoersystemen

Het moederbedrijf is in 1874 opgezet door Joseph Watts. Uiteraard niet in de vorm die het bedrijf momenteel kent. Toen ter tijd was het bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van reduceer kleppen en ventielen voor het stoommachines. Hierdoor werd het werken met deze machines vele malen veiliger voor mensen die ermee werkten.
In 1900 heeft het bedrijf een revolutionair drukventiel ontworpen wat de combinatie zocht tussen druk en temperatuur. Dit product zorgde voor een enorme veiligheidstoename door het voorkomen van explosiegevaar bij waterverwarmingselementen. Tot op de dag van vandaag worden deze technologieën gebruikt in producten van WATTS.

In 1970 heeft het bedrijf zich ontwikkeld in terugslag kleppen, die voorkomen dat water terug kan stromen en daarmee bepaalde drinkwatersystemen kan besmetten. Watts is met deze producten uitgegroeid tot een van de leiders op het dit gebied.

Momenteel is WATTS op verschillende gebieden uitgegroeid tot een groot concern in water technologieën. Tevens is het bedrijf in mindere continenten actief, met aanwezigheid in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze produceren productie voor zowel consumenten, industriële situaties, alsmede kleiner zakelijk gebruik.